Łosoś z ziemniakami na parze
Napisane 04.05.2015 przez Karolina Korbiel
ŁOSOŚ Z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI GOTOWANY NA PARZE
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki:
- 1 filet łososia
- 3 młode ziemniaki
- świeża marchew (opcjonalnie)
- przyprawy (kolendra, sól, pieprz)
-
sok z 1/2 cytryny
Przygotowanie:
Do garnka wlewamy 1l wody i doprowadzamy do wrzenia. Kładziemy nakładkę na garnek i do jej środka wkładamy obrane ziemniaki oraz świeży filet z łososia. Doprawiamy małą ilością soli i pieprzu, zaś na łososia sypiemy trochę kolendry i skrapiamy filet sokiem z cytryny. Przykrywamy garnek pokrywką i czekamy, aż łosoś się zaróżowi, a ziemniaki będą miękkie. Danie serwujemy ze świeżą marchewką i szklanką wody z cytryną.
Przepis został przygotowany przez Martę Z.
Kategorie
Archiwum wpisów