Wróć na: Lipiec

Warzywa z rybą i płatkami migdałowymi

(+) Dodaj komentarz

Napisane 11.07.2015 przez

Warzywa z rybą i płatkami migdałowymi

Prosty i szybki sposób na zdrowy obiad. Możemy wykorzystać ulubione warzywa lub te, które akurat mamy w lodówce.




Składniki:

  • mała główka brokułu
  • ½ kalafiora
  • 4 duże marchewki
  • 200 g fileta ryby morskiej
  • 10 dag płatków migdałowych
  • gałka muszkatołowa
  • przyprawa do ryby,
  • sól i pieprz


Przygotowanie:

Brokuł i kalafiora podzielić na małe różyczki. Marchewki obrać, pokroić  na połówki, a te w słupki. Rybę pokroić na kawałki i oprószyć
przyprawą do ryby.

Warzywa i rybę ułożyć w poszczególnych szufladkach i ugotować na parze.

Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi i udekorować natka pietruszki.

Przepis przygotowała Ewelina M.

Dodaj komentarz

Autor*

Wpis*
Skomentuj

Kategorie


Archiwum wpisów