Soczysty kurczak z ryżem i warzywami
Napisane 10.07.2015 przez Karolina Korbiel
Soczysty kurczak z ryżem i warzywami
Składniki:
- warzywa (brokuł,marchewka,kalafior)
- ryż
- podudzie z kurczaka
- przyprawy-papryka słodka, cząber, czosnek, sól
Przygotowanie:
Warzywa ugotować na parze. Ryż ugotować na parze. Z podudzia kurczaka usunąć kość, poprzez delikatne nacięcie, usunąć także skórę, przyprawić przyprawami, po czym do środka włożyć małą marchewkę i zawinąć. Ugotować na parze.
Danie można przygotować zarówno tradycyjnie jak i przy pomocy urządzenia Babycook. Danie jak najbardziej kolorowe dlatego starsze dzieci chętnie przysiadają się do talerza pełnego "kolorów". Mięso bardzo delikatne i jak najbardziej zdrowe. Takie danie gotuję dla starszego synka, choć teraz mam okazję gotować dla mniejszego tylko jeszcze jest na moim mleku :)
Przepis przygotowała Ania D.
Kategorie
Archiwum wpisów