Kasza jaglana z warzywami
Napisane 12.07.2015 przez Karolina Korbiel
Kasza jaglana z warzywami
Składniki:
- 30 g kaszy jaglanej ekologicznej
- 100 g mrożonej marchewki
- 30 g mrożonej fasolki szparagowej
- 30 g mrożonego groszku
- 30 g mrożonej dyni
- listki świeżej bazylii
- kilka ziarenek białego pieprzu i kminu rzymskiego
- łyżeczka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną gotujemy w pojemniku Babycook pasta rice cooker. Do pojemnika wsypujemy wypłukaną 30g kaszy i dolewamy 50ml wody. Nie solimy.
Do Babycook wlewamy wodę - poziom 3. Gotujemy.
Gotujemy warzywa w Babycook - poziom wody 3. Do pojemnika oprócz mrożonych warzyw dodajemy bazylię oraz pojemniczek na przyprawy, do którego wkładamy kilka ziarenek białego pieprzu i kminu rzymskiego. Wody z gotowania nie odlewamy.
Do pojemnika Babycook (razem z płynem pozostałym po gotowaniu) wsypujemy warzywa i bazylię. Ziarenka przypraw wyrzucamy. Blendujemy warzywa.
Dodajemy oliwę z oliwek i kaszę jaglaną i blendujemy ponownie (do konsystencji jaką chcemy otrzymać, dopasowanej do wieku dziecka). Jeśli jest taka potrzeba, rozrzedzamy danie dodając przegotowaną wodę.
Z podanych składników otrzymamy dwie porcje.
Przepis został przygotowany przy pomocy urządzenia do gotowania na parze Babycook firmy Beaba
Przepis przygotowała Magdalena M.
Kategorie
Archiwum wpisów