Brokułowe paluszki - przepis
Napisane 30.06.2017 przez Karolina Korbiel
Przepis na moje Brokułowe Paluszki
Składniki:
- 50 g posiekanych brokułów
- 75 g startej cukinii,
- pół łyżeczki suszonego oregano
- szczypta pieprzu
- 3 jajka
- 1 łyżka mąki
- pół łyżki oleju kokosowego
- 25 g startego sera na przykład typu cheddar.
Sposób przygotowania
Rozgrzewam piekarnik do 180°C. Wykładam naczynie do pieczenia papierem pergaminowym, używam naczynia o wymiarach 20 x 20cm. Podgrzewam olej na patelni. Dodaję cukinię i brokuły i delikatnie smażę przez ok. 3-4 minuty, aż warzywa zrobią się miękkie.
W misce mieszam jajka, ser, mąkę oraz zioła. Następnie dodaje do tej mieszanki warzywa z patelni i wymieszam aż dokładnie się połączą.
Później przelewam wszystko do wcześniej przygotowanego półmiska i piekę w piecu przez 15 minut.
Po upieczeniu czekam jak danie trochę wystygnieciem następnie tnę je na prostokątne paluszki idealne do rączek małego dziecka
Pozdrawiam Renata Hagno-Sobczyk
Kategorie
Archiwum wpisów