Warzywa z rybą i płatkami migdałowymi
Napisane 11.07.2015 przez Karolina Korbiel
Warzywa z rybą i płatkami migdałowymi
Prosty i szybki sposób na zdrowy obiad. Możemy wykorzystać ulubione warzywa lub te, które akurat mamy w lodówce.
Składniki:
- mała główka brokułu
- ½ kalafiora
- 4 duże marchewki
- 200 g fileta ryby morskiej
- 10 dag płatków migdałowych
- gałka muszkatołowa
- przyprawa do ryby,
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Brokuł i kalafiora podzielić na małe różyczki. Marchewki obrać, pokroić na połówki, a te w słupki. Rybę pokroić na kawałki i oprószyć
przyprawą do ryby.
Warzywa i rybę ułożyć w poszczególnych szufladkach i ugotować na parze.
Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi i udekorować natka pietruszki.
Przepis przygotowała Ewelina M.
Kategorie
Archiwum wpisów